Hout en plaat Bouwmaterialen Kozijnen Bouwshop
 •  
  Afwerking en onderhoud
   
  Een massief houten vloer heeft een afwerking nodig, waardoor de vloer beschermd wordt tegen vocht, vuil, slijtage en verkleuring. De keuze voor het soort afwerking stemt u af op uw gebruikerswensen.

  Bij ons kunt u kiezen uit twee soorten afwerking: olie (van het merk Woca) en parketlak (van het merk Hermadix). Beide afwerkingsproducten hebben hun eigen eigenschappen, uitstraling en voor- en nadelen.

  Bovengenoemde afwerkingen kunnen naderhand, dus nadat de vloer is gelegd, worden aangebracht. Dit geeft de minste kans op beschadigingen aan de nieuwe vloer. De afwerking kan ook fabrieksmatig, dus voor het leggen, worden aangebracht. Dit levert tijdsbesparing op tijdens het leggen door het vervallen van de droogtijd.

  Naast deze basisafwerking hebben houten vloerdelen ook regelmatig onderhoud nodig. De intensiteit hangt af van het type afwerking waarmee een vloer behandeld is. Aansluitend bij het assortiment afwerkingsproducten leveren wij ook alle producten voor het onderhoud.
   
  Olie
  Olie geeft hout een prachtige natuurlijke uitstraling. Het versterkt de structuur en de kleur van het hout. Speciale samenstelling van de oliën zorgen ervoor dat de vloer voor 80% blijft ‘ademen’. Het maakt de vloer veerkrachtig, duurzaam en deze behoudt zijn natuurlijke eigenschappen. U kunt kiezen uit verschillende kleuren olie.

  Nadeel van dit soort afwerking is dat de vloer regelmatig en goed onderhouden en/of gereinigd moet worden. Dit moet worden gedaan met speciale reinigingszeep.

  Een met Woca behandelde vloer kan uitsluitend met Woca onderhoud- en reinigingsproducten worden onderhouden. Zo reinigt en voedt u de vloer regelmatig met speciale zeep. Periodiek kunt u de vloer zelf onderhouden met speciale onderhoudsolie.

  Voor instructies voor het onderhoud van uw geoliede vloer kunt u terecht op de website van Woca.
   
   
  Parketlak
  Parketlak beschermt een vloer langdurig, zelfs bij zeer intensieve belasting. De eindlaag is kras- en slijtvast en vraagt nauwelijks onderhoud. Licht, vuil en vocht hebben geen invloed op de originele kleur. Lak is verkrijgbaar in glans, zijdeglans, mat en glansvrij.

  Ten opzichte van olie geeft lak een minder natuurlijke uitstraling aan uw vloer. Daarnaast vergt het groot onderhoud, welke om de 5 tot 10 jaar uitgevoerd moet worden, veel inspanning. Het reguliere onderhoud vergt daarintegen weinig moeite.

  Bij normaal gebruik van een gelakte vloer is eenmaal per week reinigen met een gebruikelijk schoonmaakmiddel voldoende. Om krasjes en dergelijke te camoufleren, kunt u het beste Wis-Was van Hermadix gebruiken. Dit professionele reinigings- en beschermingsproduct is speciaal voor parketlak ontwikkeld en vormt een cleaner en polish in één.

  Aanvullende informatie
  Klik op onderstaande links voor meer informatie over het genoemde onderwerp:
   
  Offerte aanvragen
  Klik hier om vrijblijvend een offerte voor de levering van uw houten vloer aan te vragen.
   
     
Adres Openingstijden Overige
Mûnewei 3 (industrieterrein)
9172 GR  FERWERT
Telefoonnummer: 0518 - 41 12 18
Faxnummer: 0518 - 41 20 00
Maandag tot en met vrijdag: 07.30 - 12.00 uur en 13.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 08.00 - 12.00 uur
Anders op afspraak.
E-mailadres: info@vdwalferwerd.nl
Kamer van Koophandel: 01052527

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Webdesign verzorgd door © Aksint